//
Despre campanie

Scap de fumat! este un program care face parte din site-ul StopFumatul.ro și reprezintă o alternativă sau o completare la participarea la discuțiile din forum.

Ideea campaniei se bazează pe faptul că un jurnal poate să ajute persoanele care se lasă de fumat să-și pună gândurile în ordine, să se elibereze de starea de tensiune ocazionată de sevrajul nicotinic și “dependența de gest”. Iar dacă jurnalul este public, comentariile celor care trec prin aceeași situație pot fi de mare ajutor.

Cui ne adresăm?

În primul rând, bloggerilor. Voi cunoașteți deja platformele de blogging și vă este ușor să scrieți, pentru că asta vă place să faceți. Voi puteți să-i motivați și pe alții să scrie. Sau măcar să comenteze.

În al doilea rând, tuturor celor care stau de obicei pe net. Pe voi vrem să vă convingem să vă faceți un blog, special pentru a povesti prin ce treceți de când v-ați lăsat de fumat.

În felul ăsta, vă ajutați pe voi și îi ajutați pe alții, adică pe cei care încă nu știu că vor să se lase de fumat și care vor avea nevoie cândva de cât mai multe povești de succes.

Iar ca să spargem gheața, Andrei (fumător, se lasă) și Raluca (nefumătoare) vor posta cât de des propriile gânduri în legătură cu fumatul, fiecare din perspectiva lui. Andrei se lasă și nu-i e neapărat greu, dar nici ușor, iar Raluca nu fumează, dar este înconjurată de fumători (și tentațiile apar). Amândoi vor căuta netul în lung și-n lat, ca să găsească și alți bloggeri care se lasă de fumat.

Programul

Pentru cei care vor să se lase de fumat și pentru cei care și-au stabilit o zi specială pentru asta, avem un program în opt pași, care constă într-o serie de opt mesaje speciale, care descriu etapele lăsatului de fumat și oferă sfaturi și motivație pentru a depăși momentele dificile.

Dacă te interesează programul nostru, trebuie să știi că tot ce îți trebuie este un blog (unde vei scrie prin ce treci). Dacă ai deja un blog, foarte bine! Dacă nu ai, îți poți face unul în câțiva pași extrem de simpli, după ce intri pe WordPress.com, de exemplu.

Apoi scrie o postare în care spui de ce vrei să te lași de fumat. Scrie și dacă tu nu vrei, dar te presează alții. Sau dacă ai încercat de mai multe ori și nu ți-a ieșit. Scrie tot ce te face să iei lăsatul de fumat în calcul. Apoi pune un link către blogul nostru, ca să știm că ai scris, și te înscriem automat în program. Apoi abonează-te la acest blog și așteaptă instrucțiunile următoare. Iar dacă ceva e neclar sau ai nevoie de ajutor, comentează aici!

Advertisements

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Ţigara, revelionul, dorinţa şi peştera « Mă las de fumat! - January 14, 2012

Tu ce crezi despre asta? Comentează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Constructie site, CMS sau e-commerce, in rate
Advertisements
%d bloggers like this: